ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Γερμανοί συνδικαλιστές απαιτούν να πληρωθούν οι αποζημιώσεις – ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Ο 84χρονος Rolf Becker είναι ένας πάρα πολύ γνωστός Γερμανός τηλεοπτικός ηθοποιός και πολιτικός ακτιβιστής – στέλεχος του πολύ μεγάλου – και ριζοσπαστικού- συνδικάτου εργαζομένων της Γερμανίας VER-DI.

Πριν μερικές ώρες ήταν στο Δίστομο όπου – μαζί με άλλα στελέχη του συνδικάτου VER-DI κυριως από το Αμβουργο -ξεναγήθηκαν στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Γιάννη Σταθά. .

Στελεχη του VER-DI – που αριθμεί πάνω από 2 εκατομμύρια μέλη έχουν έρθει και άλλες φορές στο Διστομο και το Μουσείο, όπως και μερικοί από τους τωρινους επισκέπτες . Ειναι αλληλέγγυοι του Αγωνα μας για τις τις Αποζημιώσεις – και σήμερα μετα την ξενάγηση το κυριο μερος έκαμε ο Χρηστος Παπανικολάου, άπλωσαν πανό στα ελληνικα και στα γερμανικά, με σαφες περιεχόμενο:

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ:Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ-ΕΠΑΝΑΡΘΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.

Κάποια στιγμη είδα τον Ρολφ Μπέκερ να κοιτα μόνος την γνωστη φωτογραφια που φερεται να δειχνει Γερμανους στρατιωτες να απολαμβανουν την καταστροφη που μόλις έχουν κανει στο Δίστομο- και του εδειξα με το δακτυλο εναν Γερμανο με το τσεκουρι στον ώμο…Εκανε μια αυθορμητη,έντονη, κινηση αποστροφης και αηδίας.Δεν μιλησε… Δεν ξερω τι ακριβως θα σκεφτηκε …για τους SS ‘και τον αρχηγό τους τον Χιτλερ…Ο ιδιος ειχε πρωταγωνιστησει το 1982,σε μια πολυ επιτυχημενη αμερικανο-γερμανική τηλεοπτικη σειρα με θεμα την γερμανική Νεολαια κατω από τον Χιτλερ (Blut und Ehre – Jugend unter Hitler- Αίμα και τίμημα: Η νεολαία κάτω από τον Χίτλερ ). Η αμερικανική έκδοση κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1982 σε διάφορους ανεξάρτητους τηλεοπτικούς σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες (KBHK-44, WPIX-TV κ.λπ.).ενω στην Γερμανια ειχε θεαματικότητα που εφθασε 50% Ελαβε το βραβείο Peabody το 1982 [και παρουσιάστηκε σε 7 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία και το Ισραήλ.

Ο Rolf Becker – που το 2014 η ταινια <<Ο κ. Kaplan >> που επαιξε παραλιγο να προταθει για Βραβεία Όσκαρ ως η καλύτερη ξένη ταινια – με την πρώτη του σύζυγο, ηθοποιό Monika Hansen, είναι ο πατέρας των επίσης γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών Ben Becker και Meret Becker – αλλα και στις πίσω γενιές τους θα βρεις γνωστους ανθρώπους της Τέχνης.. 

Χθες το βραδυ οι συνδικαλιστες και ακτιβιστες επισκεφθηκαν, μαζι με τον Δήμαρχο, την Αντικυρα.

Σχετικά